Leren stroken

Leren stroken kunnen voor diverse creatieve en praktische toepassingen gebruikt worden.
Er is keuze uit lederen stroken in tuigleer en splitleer afhankelijk van jouw wensen. Tuigleer is plantaardig gelooid leer en bestaat uit de bovenkant van de huid en heeft hierdoor een natuurlijke uitstraling. Wanneer het leer dunner wordt gemaakt dan wordt de onderkant gebruikt voor de productie van splitleer.

Met name de leerstroken van tuigleer zijn zeer geschikt voor leerbewerken (leathercraft). Bij het leerbewerken wordt op een ambachtelijke manier iets moois en unieks gecreëerd. De lederen stroken kunnen dan in je eigen ontwerp, vorm en stijl bewerkt worden en worden gebruikt voor het maken van bijvoorbeeld riemen, tassen, mes schedes, zadels of diverse accessoires. Qua kleuren zijn er diverse opties. Het blanke tuigleer kan naar eigen wens geverfd worden. Je kunt ook kiezen voor leer dat al geverfd is.

De leerstroken kunnen ook gebruikt worden in het interieur van de woning voor een stoer, landelijk of industrieel uiterlijk. Zo kunnen de leren stroken bijvoorbeeld gebruikt worden als handgrepen voor kastdeuren of keukenkasten maar ook om boekenplanken mee op te hangen of een stoel van te maken. Het leer geeft een unieke uitstraling aan ieder interieur.

De leren stroken worden speciaal voor jou op maat gesneden en zijn in diverse breedtes beschikbaar. De standaard maten zijn 1 cm tot en met 10 cm breed en 55 cm of 120 cm lang. De lederen stroken zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en zijn standaard 3mm dik. Mocht dit te dik zijn dan kunnen we de leerstroken op verzoek dunner maken.

© 2012 - 2024 JAGEA fournituren | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel